Asekantsler: Niguliste jääb muuseumiks ka pärast tagastamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niguliste kirik..
Niguliste kirik.. Foto: Toomas Huik.

Ekslik on arvata, et kui Niguliste kirik Eesti Evangeelsele Luterlikule Kirikule (EELK) tagastatakse, muutub hoone suletud kirikuruumiks - muuseum jääb kestma ja see pannakse kirja tagastamisel sõlmitavasse lepingusse, kinnitas kultuuriministeeriumi asekantsler Anton Pärn.

Pärn rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et teema on üleval olnud aastaid ning aja jooksul on osapoolte seisukohad väga paljudes aspektides lähenenud, vahendas ERR Uudised.

«Esiteks selles, et kirik on selgelt öelnud, et nende soov on Niguliste muuseumi jätkamine. Sama soov on ka kultuuriministeeriumil,» märkis ta.

Pärna sõnul tuleb kirikuhoone tagastada seetõttu, et see on õigusvastaselt ära võetud ja kirikul on õigus see tagasi küsida.

«Kultuuriministeerium on välja toonud seisukoha, et muuseumi tegevus saab olla garanteeritud, kui sõlmitakse vastav kokkulepe kirikuga hoone tagastamisel,» lausus Pärn ning lisas, et lepinguga, mis tagab muuseumi edasise püsimise, ollakse lõpusirgel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles