Leisi päästekomandot ähvardab taas sulgemine

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja. Pilt on illustratiivne.
Päästja. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Kui kuu aega tagasi väitis Lääne-Eesti päästekeskuse direktor Ivar Kaldasaun, et Saaremaa päästekomandosid suletavate komandode esialgses nimekirjas ei ole, siis praeguseks on Leisi komando likvideerimine taas päevakorda kerkinud.

Leisi vallavolikogu esimehe Andrus Kandima sõnul jõudis info Leisi komando sulgemise kavatsusest temani ootamatult ja ta hakkas möödunud nädalal omal käel komando kohta uurima päästeametist, kuna levisid kuulujutud selle kinnipanekust, kirjutas Meie Maa.

«Peadirektor helistas mulle tagasi ja ütles, et Leisi komando oli pikka aega suletavate komandode nimekirjas joonealune,» selgitas ta. «Siseministrile on vaja aga teha konkreetne ettepanek ning päästevõimekuse suurendamiseks tuleb ikkagi Leisi päästekomando sulgeda, sest raha kusagilt juurde ei saa.»

Talle jäi arusaamatuks, millise emotsiooni baasil tekib vabatahtlike pritsimeeste seltskond, kui senised päästjad sunnitakse Leisist töölt lahkuma või nad lähevad teistesse komandodesse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles