Toomla: justiitsministeeriumis alustataks haldusreformiga nullist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla
Rein Toomla Foto: Ove Maidla

Politoloog Rein Toomla hinnangul alustataks haldusreformiga selle justiitsministri haldusalasse viimisel täiesti algusest.

Regionaalministri koht ei pruugi Toomla hinnangul kaduda, kuid määravaks saab justiitsministri sõna - IRLi kannatuste karikasse oleks see aga järjekordne tilk, kirjutas ERR Uudised.

«Kindlasti see ei välista kahe ministri vahelist koostööd, aga selge on see, et number üks on siinkohal justiitsministeerium, kes pakub välja lahendusi ja kes ootab ennekõike regionaalministri poolt heakskiitu,» ütles Toomla.

Toomla märkis, et haldusreformi teema andmisel justiitsministeeriumile hakatakse kogu haldusreformi protsessiga otsast peale.

Toomla sõnul ei tähenda siiski, et sellise sammuga haldusreform kahe-kolme kuu pärast tehtud on, sest ühiskonnas on veel tohutult eriarvamusi selle suhtes, mismoodi peaks kohalik omavalitsus süsteemina välja nägema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles