Valitsusasutused saavad ühtse logo

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed
Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed Foto: Toomas Huik

Ministeeriumide kantslerid otsustasid esmaspäeval, et senised ministeeriumide logod tuleb ümber teha ja võtta kasutusele ühtne kujundus, mis sisaldab väikest riigivappi ning asutuse nimetust.

Riigi kaheteistkümnest keskasutusest kasutab väikest riigivappi praegu vaid kuus, ülejäänud on lasknud veebikujundajate fantaasial ja ametnike maitsel lennata - käiku on läinud kujundid puudest-põõsastest ja vöökirjadest kuni abstraktsete viguriteni, kirjutab Õhtuleht.

12. oktoobril saatis riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed riigisekretärile visuaalse valitsuskommunikatsiooni kohta märgukirja, kus avaldab arvamust, et väikesel riigivapil põhinev ühtne visuaalne identiteet väljendaks avalikkusele selgelt riigivõimu tahet ning tuletaks valitsusasutustele meelde, et ollakse koos vabariigi valitsusega üks lahutamatu tervik.

Gert Uiboaed näeb ühtses kujunduses pigem kokkuhoidu, viidates, et tema andmeil on ministeeriumid oma visuaalset identiteeti aastate jooksul uuendanud 18 korda, mis tähendab, et mitu neist on teinud seda korduvalt, kusjuures iga uuendamine minevat keskmiselt maksma 6000 – 10 000 eurot.

Ministeeriumid liidetakse järgmisel aastal valitsuse internetiportaaliga ja siis ei saa Uiboaia sõnul ühtsest visuaalsest identiteedist enam mööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles