Kerge veiselihasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerge veiselihasupp
Kerge veiselihasupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

25 min

190 kcal

Veiseliharibad ja marinaad:

200 g veisefileed

0,5 dl sojakastet

4 sl kuiva šerrit või vemutit või kuiva valget veini või portveini

2–3 tl suhkrut

Aedviljade ja puljongi jaoks:

1 suurem porgand

2–3 sellerivart

u 6 cm jupp värsket ingverit

1,4 liitrit aedvilja- või veisepuljongit

soovi korral hakitud murulauku vm ürte

Lõika filee 5–6 cm pikkusteks väga peenikesteks ribadeks ning aseta ülejäänud marinaadiainetega kaussi või karpi. Sega läbi ja maitsesta vähese pipraga. Jäta 10–15 minutiks maitsestuma. Lõika noa või spetsiaalse lõikuriga porgand, seller ja ingver peenikesteks ribadeks. Kuumuta puljong keema ja lisa liha koos marinaadiga. Korja ära pinnale tulev vaht. Võid liha korraks vahukulbiga taldrikule tõsta ja puljongi läbi väga peene sõela lasta. Tõsta liha tagasi ning lisa lõigutud aedviljaribad ja ingver. 5–6 minuti pärast, kui aedvili ja liha on pehmed, serveeri suppi koos maitserohelise ja hea krõbeda saia või sepikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles