Kreeka vahetas välja kõikide väeliikide ülemad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu, Kreeka ja Che Guevara (Ladina-Ameerika revolutsionäär) lipud Ateenas.
Euroopa Liidu, Kreeka ja Che Guevara (Ladina-Ameerika revolutsionäär) lipud Ateenas. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Georgios Papandreou vabastas eile ametist armee tippjuhid, ärritades sellega opositsiooni.

Sotsialistide valitsus, mis on kasvava surve all riiki raputava võlakriisi tõttu, vahetas välja kindralstaabi ülema, maa-, lennu- ja õhuvägede juhid ning veel 12 tippohvitseri, vahendas AGI.

Personalimuudatuse korraldas riiklik julgeolekunõukogu, mis tegutseb peaministri alluvuses.

Kaitseministeeriumi allika väitel oli ümberkorraldusplaan valminud mõni aeg tagasi ja sel pole  poliitilise olukorraga mingit seost.

Opositsiooniline Uus Demokraatia teatas täna, et pole julgeolekunõukogu taolise otsusega nõus, vahendas Reuters. Partei arvates on tegemist püüdlusega tugevdada relvajõude parteile lojaalsete inimestega.

Kreeka valitsus seisab kollapsi äärel. Peaminister Papandreou teatas mõni päeva tagasi, et võlapaketi saatus selgub rahvahääletuse tulemusel.

Kreeka valitsus omab tugevdanud kontrolli relvajõudude üle alates 1974. aastast, mil pärast seitsmeaastast (1967-1974) võimuperioodi kukutati sõjaväeline hunta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles