Jabloko liikmed piketeerisid Eesti saatkonna juures Moskvas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma istungitesaal, kuhu pärast 4. detsembri valimisi koguneb uus koosseis rahvasaadikuid.
Vene riigiduuma istungitesaal, kuhu pärast 4. detsembri valimisi koguneb uus koosseis rahvasaadikuid. Foto: SCANPIX

Vene erakonna Jabloko liikmed piketeerisid täna Moskvas Eesti saatkonna ees, nõudes valimisjaoskondade arvu suurendamist Eestis lähenevate riigiduumavalimiste tõttu.

Jabloko pressisekretär Igor Jakovlev rääkis Interfaxile, et tänase päeva seisuga võimaldab Eesti üheksa valimisjaoskonna moodustamist ja seda 117 000 Vene kodaniku jaoks, kes selles riigis elavad.

Jakovlev leiab, et seda on selgelt liiga vähe.

Paarkümmend Jabloko aktivisti kogunes täna saatkonnahoone juurde lippude ja plakatitega. Nad hoidsid käes loosungit «Ei Venemaa kodanike valimisõiguse rikkumisele!» ja skandeerisid «Me tahame hääletada!». Ka oli seal näiteks plakat «Eesti, austa Vene kodanike õigusi!» ja muid sarnaseid loosungeid..

Jakovlevi väitel tõmbas aktsioon endale möödujate elavat tähelepanu, kes astusid ligi ja uurisid probleemi tagamaid. Eesti saatkonna esindajad piketeerijate aga ei ilmunud, lisas ta.

Riigiduumavalimised Venemaal leiavad aset 4. detsembril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles