Paet: Estpla-18 võib jääda viimaseks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESTPLA 17 sõdur tänavu suvel Iraagis.
ESTPLA 17 sõdur tänavu suvel Iraagis. Foto: www.mil.ee

Eesti jalaväerühm Estpla-18, juhul kui see Iraaki läheb, võib seal välisminister Urmas Paeti sõnul jääda meie viimaseks rühmaks.


Paeti arvates on selles küsimuses mõistlik elada poole aasta kaupa, vahendas ERR Uudised. «Tegelikult seesama esimene tärmin, mis on ka Iraagi parlamendi otsuses sees, on ju juuli järgmisel aastal,» ütles ta jõululaupäeval «Aktuaalsele kaamerale».

«Iraak võib pikendada seda soovi, et teiste riikide üksused oleksid Iraagis, aga esialgu nende poolt kõneldud tärmin on järgmise aasta keskpaik, nii et võiksime olla valmis järgmise aasta jooksul Iraagist oma sõjaväelastega lõplikult lahkuma,» lisas minister.

Eesti ootab tema sõnul hetkel Iraagi valitsuse hinnangut Eesti-poolsele lepingu versioonile, mille alusel Eesti kaitseväelaste missioon Iraagis jätkuks. Enne lepingu sõlmimist kahe riigi vahel Eesti sõdurid Iraaki ei lähe.

Iraagi parlament andis teisipäeval oma valitsusele loa vastav leping sõlmida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles