Kirjandusrahvast Rein Langi plaanid raamatukogudega ei vaimusta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu.
Raamatukogu. Foto: Elmo Riig

Asjaosalised leiavad, et kultuuriminister Rein Langi ettepanek kohustada raamatukogusid rohkem väärtkirjandust ostma pole õige, kuna ajaviitekirjandus kuulub rahvaraamatukogude juurde igal juhul.

Tallinna keskraamatukogu direktor Kaie Holm ütles, et raamatukogude kogusid analüüsides ei selgu, et neis ajaviitekirjandus ülekaalus oleks, vahendab ERR Uudised.

«Ajaviitekirjandusel on rahvaraamatukogus oma koht, kui me soovime, et meie riigi kodanikud oleksid puhanud, emotsionaalselt rikkad, ja rõõmsad,» tõdes ta samas.

«Miks inimesed ühtesid raamatuid teistele eelistavad, tuleneb nende enda elukogemusest, sisemistest vajadustest, siin ei saa teha muutusi inimestega rääkimata,» ütles kirjanik Berk Vaher, kelle sõnul tuleks rääkida raamatukogude, kirjanike ja lugejatega, et välja selgitada, millist kirjandust on vaja eluga toimetulekuks.

Kirjanik ja tõlkija Jan Kaus ütles, et on ise väga palju raamatukogudes lugejatega kohtumas käinud, seal endale olulisi tekste ette lugenud või tähtsatest raamatutest rääkinud ning leiab, et lugejat saab mõjutada just sedakaudu ja ajalise nihkega mõjutab see omakorda ehk ka raamatukogude komplekteerimispõhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles