Nigeerias lõõmab usuvägivald

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristlaste ja moslemite vaheline vägivald keeb Nigeerias juba aprillist saadik. Pildil lebab haiglavoodis poiss, kes jäi ainsana ellu septembrikuus Nigeeria keskosas Josis aset leidnud rünnakus tema pere kodule.
Kristlaste ja moslemite vaheline vägivald keeb Nigeerias juba aprillist saadik. Pildil lebab haiglavoodis poiss, kes jäi ainsana ellu septembrikuus Nigeeria keskosas Josis aset leidnud rünnakus tema pere kodule. Foto: SCANPIX

Kümned inimesed said surma ja sajad vigastada, kui islamistid ründasid eile Kirde-Nigeerias Yobe osariigi pealinnas Damatgurus politseijaoskondi ja kirikuid, vahendab uudistevõrk AFP.


Pommid plahvatasid eile õhtul linna politsei peakorteris ja veel kolmes politseijaoskonnas ning mitmes kirikus. Hiljem järgnesid sellele tulevahetused. Täna Damatguru riiklikust haiglast sõpra otsima tulnud advokaat rääkis AFP-le, et linna surnukuuris on kümneid tapetuid.

«Ma nägin haiglas 60 surnukeha, kõik toodi sinna pärast eilseid rünnakuid,» jutustas see advokaat. «Siin haiglas otsin ma sõpra, kes ei naasnud eile koju.» Tema sõnul tormavad paljude inimeste murelikud sugulased neid otsides samamoodi haiglast haiglasse.

«Peahaigla on täis rünnakus viga saanud inimesi. Kui ma ütlen, et seal on sadu vigastatuid, siis see pole liialdus. Kõik kohad on vigastatuid täis,» kirjeldas üks anonüümsust palunud kohalik ametnik.

Samuti Kirde-Nigeeriasse jäävat Maiduguri sõjaväebaasi ründas eile lõuna ajal enesetaputerrorist.

Nigeeria elanikkond jaguneb laias laastus kristlaste ja moslemite vahel pooleks. Kui kristlased elavad valdavalt riigi jõukamas ja arenenumas lõunaosas, siis mitmes Põhja-Nigeeria osariigis kehtib šariaat.

Seekordne vägivallalaine moslemite ja kristlaste vahel puhkes aprillis, kui presidendivalimised võitis kristlane Goodluck Jonathan ja teiseks jäi islamiusku Muhammadu Buhari.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles