Soome konservatiivide toetus on tõusnud, sotside oma aga langenud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Koonderakonna liider ja peaminister Jyrki Katainen.
Soome Koonderakonna liider ja peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Soome konservatiivse Koonderakonna toetus on tõusnud, nendega koalitsioonis olevate sotside populaarsus on kukkunud, kirjutab uudistevõrk YLE.


Möödunud kuul YLE tellimusel läbi viidud küsitlus näitas, et Koonderakonda toetab 24,4 protsenti soomlastest, samas kui sotside toetus on langenud 17,1 protsendile. Põlissoomlaste poolehoidjaid on umbes 21 protsenti ja Keskerakonda toetab 13 protsenti valijaist.

Vasakliidu toetus on tõusnud 7,4 protsendile ja Kristlike Demokraatide oma 3,7 protsendile. Roheliste oma on pärast pisikest langust 7,7 protsenti. Enam-vähem samana ehk 4,1 protsendil on püsinud poolehoid Rootsi Rahvaerakonnale.

Küsitlusele vastas 3872 inimest. Uuringut juhtinud Jari Pajuneni sõnul oli oma parteieelistuse välja öelnud inimesi rekordiliselt vähe – vaid 64 protsenti. Kuu aega varem oli konkreetset parteid toetanud inimesi 75 protsenti ja tavaliselt on see näitaja umbes 70 protsendi juures. Pajuneni sõnul peegeldab see tõenäoliselt praeguse olukorra segasust – inimesed ei tea, mida tuleks teha seoses eurokriisiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles