Inglise maanteepõrgu nõudis vähemalt seitse elu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul õnnetuspaigas tehtud pilt.
Eile õhtul õnnetuspaigas tehtud pilt. Foto: SCANPIX

Eileõhtuses ahelavariis Inglismaal, mis muutus lõõmavaks maanteepõrguks, hukkus vähemalt seitse ja sai viga 51 inimest, vahendab uudistevõrk AFP. See on Suurbritannia kümnete aastate rängim liiklusõnnetus.
 


Eile õhtul kell 20.25 Edela-Inglismaal Tauntoni lähistel tekkinud ahelkokkupõrkesse sattus ühtekokku 34 sõidukit. Toimusid plahvatused ja masinate üle võtsid võimust leegid. Lõõmavad autod kukkusid külili ja meeleheitel inimesed üritasid masinatest välja pääseda.

Tunnistajate kirjelduste kohaselt kostus kõigepealt pauke ja seejärel tõusid uduselt teelt leegid ning maanteele paiskusid autotükid ja ohvrid.

«See oli kohutav stseen,» tunnistas Avoni politsei esindaja Anthony Bangham. «Meil oli 34 sõiduki kokkupõrge, milles paljud masinad põlesid – ja põlesid sõna otseses mõttes maani maha.»

Politsei tunnistas, et kardavad ohvrite arvu kasvamist. Oletatakse, et põlenud autodes võib olla veel surnukehi. Lähedalasuvate haiglate teatel on nende patsientide seas nii lihtsamate luumõradega inimesi kui ka neid, kellel on tõsiseid rindkere- ja alakehatraumasid.

Praeguse seisuga on maantee selles piirkonnas jätkuvalt suletud. Banghami sõnul püüab politsei uurimisel arvesse võtta kõikvõimalikke õnnetust mõjutada võinud faktoreid – nii pimedust, udu ja teed libedaks teinud kastet kui ka kolmerealise maantee lähedal toimunud ilutulestikku.

Briti autoliidu presidendi Edmund Kingi sõnul pole viimased 20 aastat nii ränka liiklusõnnetust juhtunud. Tema võrdles eileõhtust juhtunud tragöödiat 1994. aastal juhtunud ahelavariiga, millesse sattus 51 autot ja kus hukkus kümme inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles