Ansip läheb Vietnami ja Singapuri majandussuhteid arendama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami lipuvärvides pärg.
Vietnami lipuvärvides pärg. Foto: Reuters / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip on alates homsest koos äridelegatsiooniga kolmepäevasel ametlikul visiidil Vietnamis ja Singapuris. Visiidi eesmärk on arendada riikidevahelisi majandussuhteid, mis on hetkel tagasihoidlikud, kuid suure potentsiaaliga.

Tegemist on esmakordse kõrgetasemelise kahepoolse visiidiga Eesti ja Vietnami suhete ajaloos, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Homme kohtub Eesti valitsusjuht Vietnami presidendi Truong Tan Sangi, peaministri Nguyen Tan Dungi ning tööstus- ja kaubandusministri Vu Huy Hoangiga.

Viimati kohtus peaminister Andrus Ansip oma Vietnami kolleegiga möödunud aasta oktoobris. Lisaks kohtub ta Vietnami Kommunistliku Partei keskkomitee peasekretäri Nong Duc Manhi ja Vietnami Rahvusassamblee esimehe Nguyen Phu Trongiga. Esmaspäeval toimub Vietnamis äriseminar, kus tutvustatakse peaministriga kaasas olevaid ärimehi.

Teisipäeval kohtub Ansip Singapuris oma sealse kolleegi Lee Hsien Loongi ja Singapuri kaubandus- ja tööstusministri Teo Ser Luckiga. Visiidi kolmandal päeval on Ansipil kavas kohtumine Singapuri presidendi Tony Taniga. Samal päeval avab peaminister ka Eesti-Singapuri ärifoorumi ning külastab Eesti aukonsulaati Singapuris.
Mõlemas riigis on peaministril kaasas ka äridelegatsioon, mille pani kokku Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Tagasi Eestis on valitsusjuht tuleva nädala neljapäeva hommikul.

Euroopa Liit on Vietnami suuruselt kolmas kaubanduspartner pärast USAd ja Hiinat. Selle aasta esimeses pooles oli Eesti eksport Vietnamisse 0,6 miljonit eurot ning sellega oli Vietnam 74. kohal meie ekspordipartnerite seas. Import Vietnamist oli 2011. aasta esimeses pooles 2,1 miljonit eurot ning koht 50.

Statistikaameti andmetel oli Singapur 2011. aasta esimeses pooles Eestile 42. väliskaubanduspartner. Kaubavahetuse käive oli 8,7 miljonit eurot, millest eksport moodustas 3 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles