Tai uputustes hukkunute arv on veelgi kasvanud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai poiss ujumas vee alla jäänud tänaval.
Tai poiss ujumas vee alla jäänud tänaval. Foto: SCANPIX

Tai uputustes hukkunute arv on kasvanud üle poole tuhande ning pealtnäha pidurdamatud tulvaveed ähvardavad juba Bangkoki südalinna, kirjutab uudistevõrk AFP.


Valitsuse andmete kohaselt on vesi nõudnud üle Taimaa 506 elu. Bangkoki linnas aga siiani keegi sel põhjusel surma saanud pole.

Sellegipoolest on vähemalt viiendik pealinnas juba uputuse alla jäänud. Tänavail hulbib prügi, loomakorjuseid ja tööstusjäätmeid sisaldav tulvavesi ning kardetakse, et see võib tihedalt asustatud 12 miljoni elanikuga suurlinna tuua haiguspuhanguid.

Praegu otsivad võimud viisi, kuidas juhtida suurem veevool vähemalt Bangkoki südalinnas kõrvale. Eile ütles peaminister Yingluck Shinawatra, et suurem osa linna majanduslikust ja poliitilisest südamest hoitakse enam-vähem kuivana ning on vaid väikeste ja lühiajaliste uputuste oht. Vee eemalehoidmiseks on Põhja-Bangkokki püstitatud kuue kilomeetri pikkune liivakottidest müür ning all-linna lisatud veepumpasid.

Kui südalinnast üritatakse vesi kõrvale juhtida, siis mitmetest teistest Bangkoki piirkondadest on elanikel kästud evakueeruda. AFP teatel on tuhanded inimesed siiski otsustanud koju jääda, kuigi see tähendab neile elektrilöökide, haiguste ning toidu- ja veepuuduse ohtu.

Tai uputused said alguse kolm kuud tagasi ning on nüüdseks kahjustanud miljonite inimeste kodusid ja elatusallikaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles