Teadur: töötu võõrsile minekus pole midagi halba

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduri hinnangul on töötute võõrsile minek riigi eelarve ja maksutulu kasutamise aspektist isegi positiivne.
Teaduri hinnangul on töötute võõrsile minek riigi eelarve ja maksutulu kasutamise aspektist isegi positiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Konjunktuuriinstituudi teaduri Leev Kuumi hinnangul on väljarände probleemi osas mõnevõrra üle reageeritud ning teaduri arvates pole midagi halba selles, kui töötud lahkuvad riigist ja saavad mujal tööd.

Suures osas lahkuvad riigist inimesed, kes ei leia siin ise tööd ja on riigi ülalpeetavad, rääkis konjunktuuriinstituudi teadur Leev Kuum ERR-i uudisteportaalile.

«Kui nad ära lähevad, siis nad ei tarbi enam makse ja ei maksa ise ka,» lausus Kuum ja lisas, et selles valguses võib riigist lahkumist isegi positiivses valguses näha.

Probleemiks osutuks väljaränne Kuuma sõnul siis, kui Eestist rändaks välja rikkam elanikkonna kiht ja need, kes makse maksavad. «Mõnedes riikides, kus on kõrgem maksukoormus, lahkuvad rikkad riigist ja suunduvad maksuvabadesse piirkondadesse.,» lausus Kuum ja lisas, et tema ei ole seda trendi Eestis täheldanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles