Kohus määrab Merile uue ekspertiisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

Pärnu maakohus kavatseb lähiajal määrata genotsiidis süüdistatavale Arnold Merile uue terviseekspertiisi.


Arnold Merile (89) suvel tehtud ekspertiisi otsuses ei soovitatud tema üle kohtupidamist jätkata. Lääne ringkonnaprokurör Sirje Hunt esitas aga lisaküsimusi, mistõttu määrabki kohus nüüd uue ekspertiisi.



Kohtuarstidest eksperdid märkisid suvel, et Meril pole soovitatav osaleda vaimset ja füüsilist ülepinget tekitavates toimingutes, mille hulka kuuluvad kindlasti kohtuistungid ning tema süüdimõistmise korral ka karistuse kandmine.



Arnold Meri on öelnud, et tema tervis on pärast ekspertiisi veelgi halvemaks läinud. «Vaatan aga sellele ikka külma kõhuga,» märkis ta.



Mais Kärdlas alanud kohtuprotsessil ütles Meri, et ei tunnista end genotsiidis süüdi. Kohtunik Mart Reino rahuldas toona Meri kaitsja, vandeadvokaat Sven Sillari taotluse ning katkestas protsessi terviseekspertiisi ajaks.



Süüdistuse järgi küüditati toonase ELKNÜ keskkomitee esimese sekretäri Arnold Meri juhtimisel 1949. aasta märtsis Hiiumaalt Venemaale 251 inimest. Neist 13 olid üle 75-aastased vanurid, kellest 11 surid teel. 16 küüditatut olid lapsed. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles