Allik: riik peaks tsensuuri asemel raamatukogusid rohkem toetama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Riigikogu kultuurikomisjoni liige Jaak Allik arvab, et kultuuriministeerium peaks raamatukogude valikuvabaduse piiramise asemel püüdma taastada olukorda, kus rahvaraamatukogudele andsid raamatute ostmiseks võrdsel määral raha nii riik kui ka omavalitsus

«Minu arvates on igal juhul parem kui inimene raamatukogus käib, kui see, et ta seal ei käi. Lootus täiskasvanud inimesi kasvatada selle läbi, et teha talle teatud raamatud mittekättesaadavaks on ülimalt naiivne ja bolševistlik,» rääkis sotsiaaldemokraat Allik ERRi uudisteportaalile.

Allik rõhutas, et rahvaraamatukogude põhiprobleemiks on rahanappus uute teavikute muretsemiseks.

«Tsensuuri sisseviimise asemel peaks kultuuriministeerium püüdma taastada 1990. aastate teisel poolel kehtinud printsiibi, et riik annab raamatukogule teavikute ostmiseks sama palju raha kui kohalik omavalitsus ning et riik tellib rahvaraamatukogudele tasuta kultuuriajakirjad,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles