Lumetorm tõi Eesti Energiale suured trahvid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Toomas Huik

23. novembri suurest lumetormist tingitud elektrikatkestused tõid Eesti Energiale ligi 4,5 miljoni krooni eest leppetrahve.


Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuhi Kristjan Hamburgi sõnul maksab Eesti Energia leppetrahve neile, kes olid vooluta 20 tundi või enam. «See raha arvestatakse maha klientide detsembri elektriarvelt, täpsemalt võrgutasust,» sõnas ta.



Hamburgi sõnul läks tormist tingitud rikete parandamine Eesti Energiale maksma ligi 15 miljonit krooni. «Otsese varalise kahju hüvitamise taotlused veel laekuvad ning komisjonid töötavad,» lisas ta.



Novembri lumetorm jättis Eesti eri paigus vooluta ligi 33 000 tarbijat, kellest osa pidid elektri tagasisaamist ootama päevi. Eesti Energia kinnitusel oli tegemist viimase nelja aasta suurima rikete arvuga. Viimati põhjustas ilm nii palju kahju 2005. aasta jaanuaritormi ajal. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles