Saarlased võivad saada hundilaskmise lube juurde

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid.
Hundid. Foto: Panther Media/Scanpix

Keskkonnaminister Keit Pentus kinnitab Saaremaa Talupidajate Liidu pöördumisele saadetud vastuses, et kümnete lambamurdmiste taga on ekspertiisi järgi siiski hundid ja vajadusel võidakse tänaseks maakonnale eraldatud kolmele hundilaskmise loale anda lisa.

Minister märgib, et suviste kahjude ilmnemisel väljastas Keskkonnaamet Saaremaale erakorralise hundiküttimise loa, mis kahjuks jäi realiseerimata, kirjutab Meie Maa. Korralise hundijahi hooajal, mis kestab 1. novembrist kuni 28. veebruarini tohib esialgu Saaremaal küttida kuni kolm hunti. Hundijahi edukus sõltub eelkõige lumikatte olemasolust ning see võimaldab lisaks täpsustada huntide arvukust ja teha vajadusel muudatusi küttimismahus, kirjutab minister.

«Samas ei tohi jätta tähelepanuta, et just hundipesakondade olemasolu Saaremaal eelmise sajandi 90ndate aastate keskpaigas on aidanud kõige efektiivsemalt piirata metssigade erakordselt kõrget arvukust,» märgib minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles