Algab homofoobiavastane kampaania

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välimeediakampaania «Erinevus rikastab» plakat.
Välimeediakampaania «Erinevus rikastab» plakat. Foto: Kampaania «Erinevus rikastab»

Täna algab välimeediakampaania «Erinevus rikastab», mille eesmärk on näidata, et seksuaalne orientatsioon on vaid üks osa inimesest, mistõttu ei tohiks sellest sõltuda kellegi õigused või võimalused ühiskonnas läbi lüüa.

«Kampaania tuletab meelde, et lesbid, geid ja biseksuaalid, just nagu heterodki, on pereliikmed ja sõbrad, naabrid ja töökaaslased. Sallimatus ja homofoobia lõhub seetõttu ühiskonna sidusust ja takistab Eesti stabiilset arengut,» rääkis kampaania projektijuht Kari Käsper.

Eelmisel aastal hulgaliselt vastukaja tekitanud kampaania käigus küsiti: «Aga kui sinu õde armuks oma sõbrannasse?» või «Aga kui sinu majanaabriks on geipaar?». Sel aastal astuvad kampaanias võrdsete õiguste eest välja dirigent Erki Pehk, inimõigusaktivist Lisette Kampus, luuletaja Liisi Ojamaa ja näitleja Liina Vahter. Kampaania toimub Tallinnas, Tartus ja Pärnus

Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi kampaania «Erinevus rikastab» 2011. aasta üheks peaeesmärgiks on võidelda homofoobia vastu. Projekti rahastavad Euroopa Liidu PROGRESS programm, Sotsiaalministeerium ja TTÜ
õiguse instituut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles