Toobal: rahvas umbusaldas Ansipit

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Kommenteerides Emori küsitlust, mis näitas Keskerakonda Reformierakonnast populaarsemana, väitis Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, et küsitlus näitab, et rahvas umbusaldas Andrus Ansipi valitsust.


«EMORi uuringu tulemused näitavad selgelt, et Eesti inimesed on Ansipi valitsust enam kui tüdinenud ja näevad ainsa alternatiivina Keskerakonda,» ütles Toobal. «Neist tulemustest võib välja lugeda Ansipi valitsuse umbusaldamist rahva poolt.»

23. detsembril avalikustatud rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori uuringu järgi toetas detsembris Keskerakonda 35 protsenti elanikest ehk 8 protsenti rohkem kui novembris.

Valitsust juhtival parteil Reformierakonnal on toetajaid 6 protsenti vähem kui Keskerakonnal.

Kui tavapäraselt on Keskerakonnal kõrge toetus mitte-eestlastest vastajate seas, kasvas detsembris toetus Keskerakonnale just eestlaste seas. Eestlastest toetas Keskerakonda 22 protsenti. Kõigi teiste erakondade toetus detsembris aga langes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles