Ukrainas taasavati Tõmošenko neli vana kohtuasja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaministri Julia Tõmošenko lehvitab Kiievis uurimisisolaatori aknast oma toetajatele.
Ukraina endine peaministri Julia Tõmošenko lehvitab Kiievis uurimisisolaatori aknast oma toetajatele. Foto: SCANPIX

Ukrainas taasavati nelja kriminaalasja uurimine, mis kõik puudutavad Julia Tõmošenko tegevust 1990ndatel, mil ta oli Ukraina Ühtsete Energeetikasüsteemide juht.

Kõik neli kohtuasja suleti juba 2000ndate alguses, vahendas Interfax.

Varem oli Ukraina peaprokuröri esimene asetäitja Renat Kuzmin teatanud, et Tõmošenkot ähvardab kolm kohtuasja, millest kaks puudutavad perioodi, mil on juhtis energiafirmat.

Kas nüüd on juttu neljast uuest episoodist või mõned neist ühtivad, pole praegu teada.
Üks kriminaalasjadest on seotud mitme miljoni dollarini ulatuvate võlgadega, mis energiafirmal on Venemaa kaitseministeeriumi ees.

Lisaks sellele on Tõmošenkot kahtlustatud gaasi salakaubaveos, võlgade tasumisest kõrvalehoidmises ja korruptsioonis. Praegu pole selge, millist episoodi uuesti uurima hakata plaanitakse.

Kõik vanad Tõmošenkoga seotud kriminaalasjad suleti 2000ndate alguses, ülemkohus kinnitas nende lõpetamise seaduslikkust aastal 2005.

Kiievi Petšerski kohus mõistis endise peaministri tänavu oktoobris süüdi ametivolituste ületamises 2009. aastal ja karistas teda 7-aastase vangistusega. Tõmošenko kavatseb otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles