Lastekaitse: saame hädasolevate laste kohta teavet iga nädal

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

MTÜ Lastekaitse Liidu programmijuhi Merit Lage sõnul saavad nad iga nädal telefonikõnesid ja e-kirju, kus palutakse abi ja teavet hädasolevast lapsest teatamiseks.

Lade sõnul on teatajateks olnud näiteks vanemad vennad või õed, kes näevad ja mõistavad, et nooremat last väärkoheldakse. Kuid teateid on tulnud ka lasteaiast, kus mõni ema või isa märkab enda lapse sõbra hirmu kojumineku ees.

Lisaks on tulnud infot naabritelt, kes on kõrvalkorterist korduvalt kuulnud kahtluseid helisid.

«Abi on palunud ka laps ise,» lisas Lage.

Tema sõnul on liidu võimuses soovitada teatanud kodanikul abivajavast lapsest teatada kohaliku omavalitsuse lastekaitse spetsialistile või politseile.

«Kui teatajaks on laps ise, siis oleme soovitanud leida mõni usaldusväärne täiskasvanu: õpetaja, koolipsühholoogi või sugulase ja rääkida oma murest talle ning pöörduda siis koos,» sõnas Lage.

Lage kinnitusel võib laps ka otse lastekaitsespetsialisti või politsei poole pöörduda. Võimalus on pöörduda ka 116111 lasteabi  telefonile, ka sealt saadetakse info edasi kohaliku omavalitsuse spetsialistile.

Lage tõstis esile, et MTÜ lastekaitse Liit on organsatsioon, mis aitab kaasa lapsesõbralikuma ühiskonna kujunemisele, kuid MTÜna saavad nad vaid mõjutada inimeste hoiakuid ja arusaamu füüsilise karistamise ja karistamise kasutamise suhtes  kasvatusmeetodina.

Lage sõnul annavad nad välja ajakirja «Märka Last» (ajakiri.lastekaitseliit.ee), peagi ilmuvas sügisnumbris on pikalt juttu sellest, kuidas teatada abivajavast lapsest.

Samuti pakutakse koolitusi, mida lasteaiad ja koolid saavad tellida nii oma kollektiivile kui ka lapsevanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles