ERR.ee: suured lastekodud muutuvad järk-järgult perekodudeks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana külaskäik Pärnu lastekodusse
Jõuluvana külaskäik Pärnu lastekodusse Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Senised suured lastekodud muutuvad järk-järgult perekodudeks, kus isata-emata kasvavatel lastel tekib rohkem peretunnetust; Eestis on praegu umbes 1500 lastekodulast.


Lastekodude muutumine perekodudeks tähendab, et väiksemal rühmal lastel on oma korter või maja ning n-ö ema, kes küll töö eest palka saab, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Ma usun, et mõne aasta pärast saame öelda, et tiir on peale tehtud ja meie lastekodulapsed elavad ilusates väikestes peremajades, kus nad tunnevad ennast hästi ja nad on hoitud,» ütles sotsiaalminister Maret Maripuu.

Aineliselt on lastekodud juba üsna hästi kindlustatud, kuid ikka on puudu lastele emotsionaalse toe andjatest.

«Kui me lastest räägime, siis majanduslikult väga ei saaks kurta, ma loodan või arvan. Küll on aga nende laste suurimaks probleemiks või mureks igapäevane peretunde puudumine ja sealt edasi tulenev rõõmude ja emotsioonide puudumine,» rääkis mittetulundusühingu Rõõmuvabrik juhatuse esimees Vallo-Andreas Hallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles