Reporter.ee: Kersna loobus sportlaste galaõhtu juhtimisest Savisaare tõttu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna
Vahur Kersna Foto: Priit Simson

Tuntud telemees Vahur Kersna loobus Edgar Savisaare tõttu sportlaste galaõhtu juhtimisest.


Esialgse stsenaariumi järgi pidi aasta parimaks meessportlaseks kuulutatud kettaheitjale Gerd Kanterile andma kullakarva Kristjani kuju linnapea Edgar Savisaar, vahendas Reporter.ee.

Kersna leiab, et Savisaar pole õige inimene andma spordiinimeste väärikal üritusel auhinda Pekingi olümpiavõitjale.

«Viimaste kuude sündmused, kus kaitsepolitsei on tema nii-öelda aatekaaslaste hulgas teinud tõsist harvendustööd. Võib-olla sel hetkel ei oleks õige ennast väga presenteerida vaid hoida ikkagi varju ja oodata ära, millised tulevad tulemused kohtutest. Siis näeb terve Eesti rahvas, kas tegu on õigete meestega või mitte,» ütles Kersna.

«On hästi tähtis, kuidas seda väärtustatakse ja kes seda väärtustavad. Need inimesed peavad antud momendil olema väärilised seda tegema,» kommenteeris Kersna.

Kersna leiab, et kui aasta parima spordiauhinna annab Gerd Kanterile, kes on maailma tippu jõudnud puhtalt, keskerakondlasest Savisaar, tähendaks see Kanteri saavutustele justkui varju heitmist ja puhta spordi naeruvääristamist.

Lisaks arvab Kersna, et Savisaar pole piisavalt väärikas spordiauhinda üle andma juba seetõttu, et ta on kõige ebasportlikum inimene Eestis.

Pärast Vahur Kersna loobumist muudeti ka stsenaariumit. Uue stsenaariumi järgi andis Edgar Savisaar spordiaasta pidulikul lõpetamisel üle hoopis parima noorsportlase auhinna Kaire Leibakule. Gerd Kanterile andis auhinna üle kultuuriminister Laine Jänes. Vahur Kersna asemel leiti õhtujuhiks aga Veikko Täär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles