Heidmets: kõrgkoolide dubleerituim õppevaldkond on ärindus ja haldus

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Heidmets
Mati Heidmets Foto: Toomas Huik

Eesti kõrghariduse kvaliteediagentuuri hindamisnõukogu esimehe Mati Heidmetsa sõnul leiab Eesti kõrgkoolides kõige tõsisem dubleerimine aset ärinduse ja halduse õppevaldkonnas.

Tuleva aasta 1. jaanuarist saavad Eestis kõrgharidust pakkuda ainult need kõrgkoolid, mis on edukalt läbinud õppekavade hindamise ja edukalt läbis õppekavade hindamise 72,8 protsenti  praegu kõrgharidust andvatest koolidest, edastas ERR Uudised Vikerraadios kuuldut.

Heidmets märkis, et Eesti kõrgkoolide puhul on dubleerimise teema olnud pikka aega üleval ja ülemineku hindamine annab suure pildi Eesti kõrgharidusest tervikuna.

«Kui vaadata, mis õppevaldkondades on n-ö dubleerimine kõige tõsisem, siis tõepoolest on üks õppevaldkond, mille nimi on ärindus ja haldus, kus kõrgharidust Eestis täna pakuvad 14 erinevat õppeasutust,» tõstis Heidmets esile. «Teistes õppevaldkondades, kus on 6-7 pakkujat võib olla ka dubleerimist, aga enamike puhul ma ütleks, et see nii dramaatiline probleem ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles