Süürias tapetute arv tõusis üle 3500

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad pühapäeval Raqqa linnas rahvamassi tervitamas.
Süüria president Bashar al-Assad pühapäeval Raqqa linnas rahvamassi tervitamas. Foto: SCANPIX

Süüria valitsuse julgeolekujõud on märtsis puhkenud režiimivastast ülestõusu maha surudes tapnud enam kui 3500 inimest, teatas täna ÜRO.

Kuigi president Bashar al-Assadi režiim on lubanud lõpetada rünnakud meeleavaldajate või – nagu nimetab neid valitsus – «relvastatud jõukude» vastu, on Assadi väed ÜRO ja kohalike aktivistide sõnul jätkanud ka täna Himsi – Süüria suuruselt kolmanda linna pommitamist, vahendas Reuters.

Süüria nõustus eelmisel kolmapäeval Araabia Liiga ettepanekuga viia kahe nädala jooksul sõjavägi välja rahututest linnadest, lasta poliitvangid vabaks ja alustada läbirääkimisi opositsiooniga.

Damaskus on enda teatel juba vabaks lasknud 500 vangi, kuid araabia maad ja lääneriigid on üha enam frustreerunud Assadi võimetusest repressioone peatada.

ÜRO teatatud hukkunute arv on märksa tagasihoidlikum kui Süüria aktivistide statistika. Nende väitel on konfliktis tapetud 4200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles