Toomas Väljataga: raamatukogud tellivad kultuurilehti vähe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Looming läbi aegade.
Ajakiri Looming läbi aegade. Foto: Peeter Langovits

SA Kultuurileht juhatuse esimehe Toomas Väljataga sõnul on Eestis kultuuriväljaannete triaažid normaalsel tasemel, kuid raamatukogud võiksid neid rohkem tellida.

Väljataga selgitas Vikerraadio saates «Uudis+», et kultuurilehtede väljaandmist doteerib Eestis riik ning äriliselt ei ole need tasuvad, tasuvaks võiksid nad muutuda siis, kui tiraažid tõuseksid taas nõukogude aja tasemele, kuid seda ilmselt ei juhtu, vahendas ERR Uudised.

Väljataga ei nõustu Eesti Raamatukoguhoidjate Ühenduse juhatuse liikme Asko Tamme öelduga eelmisel nädalal, et raamatukogud arvestavad komplekteerimistes alati SA Kultuurileht väljannetega ning neid raamatukogusid, kus pole Kultuurilehe väljaandeid on väga vähe.

Tema sõnul on pilt tegelikult väga kurb, näiteks ajakirja Muusika tellitakse raamatukogudesse 41 eksemplari, kuigi raamatukogusid üle Eesti on kokku üle 500.

«Raamatukogude puhul häirib mind kõige rohkem, et sellist väljaannet nagu Loomingu Raamatukogu, mis annab igal aastal välja umbes 3000 lehekülge hästi tõlgitud ja toimetatud korralikku teksti, on Eesti raamatukogudesse tellitud umbes 106 komplekti,» rääkis Väljataga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles