Saaremaal võib senisest poole rohkem vähki püüda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähk.
Vähk. Foto: Toomas Huik/Postimees

Keskkonnaministri määruse eelnõu kohaselt tohib järgmisel aastal vähki püüda senisest 50 protsenti rohkem, samas tõusevad harrastuskalameestele nii kala- kui ka vähipüügitasud.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist Herki Tuus ütles, et Saaremaal antakse järgmisel aastal praeguse 1000 loa asemel välja 1500 vähipüügiluba, kirjutab Saarte Hääl.

Haiguste ja võõrliigi leviku ärahoidmiseks kehtib 2012. aastal vähipüügikeeld Põduste jões, Laugi peakraavis ja Riksu ojas.

Võrreldes eelmise aastaga suurendati vähipüügilubade arvu ka teistes maakondades. Kokku suureneb Eestis vähipüügilubade arv 4300-lt 6050-le.

Alates 1. jaanuarist hakkab üks vähipüügiluba (püügivahendi öö) maksma praeguse 1,91 euro asemel 3 eurot, mis on võrreldav ühe vähi turuhinnaga. Muud üldised tingimused vähipüügi hooaja ja alammõõdu suhtes jäid samaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles