Lahmuse mõisakool sattus rahalistesse raskustesse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahmuse mõisakool.
Lahmuse mõisakool. Foto: http://www.lahmuse.edu.ee/moisakool.html

Viljandimaal Suure-Jaani vallas asuv Lahmuse kool vajab riigilt kiireloomuliselt ligi 41 500 eurot, et tasuda selle aasta elektri- küttearveid ja muid majandamiskulusid.

Sel kevadel otsustas Lahmuse kool, et kasutab Norra ja Euroopa majanduspiirkonna abiprogrammi arvete tasumiseks majapidamiskuludeks mõeldud raha, seda kuni abiraha laekumiseni, vahendab ERR uudised raadiouudiseid.

Kui kevadel kooli juhtkonna otsusel arved kinni maksti, loodeti, et peatselt laekub Norra ja Euroopa majanduspiirkonna toetusprogrammist lubatud abiraha, kuid seda pole siiani ja eelmisel nädalal teatati sotsiaalministeeriumist koolile, et kuna kool esitas Norra ja Euroopa majanduspiirkonna abiraha kasutamise aruande lisadokumendid tähtajast veidi hiljem, viibib ka rahaülekanne.

Tõenäoliselt saab kool majandamiskuludeks mõeldud raha oma arvelduskontole tagasi alles tuleva aasta veebruaris, kuid vahepeal oleks selle tänaseks muul otstarbel kasutatud majandamisraha eest tarvis tasuda neid arveid, milleks raha õigupoolest mõeldud oli.

Kui riigilt abi ei saada, siis ootab kooli selle juhi Heinrich Jürna sõnul ees pankrot selles mõttes, et kuna majanduskuludeks ettenähtud raha on otsas, siis hakkavad maksmata arved koguma viiviseid, mis teeb olukorra veelgi hullemaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles