ERR: Tadžikistani välisministeerium on Paeti sõnul koostööks avatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet sai täna pärastlõunal telefoniühenduse oma Tadžikistani kolleegi Hamrohon Zarifiga, et rääkida Tadžikistanis eile pikaks ajaks vangi mõistetud Eesti kodaniku Aleksei Rudenko saatusest.

«Minu põhisõnum Tadžikistani välisministrile oli see, et meil on suur mure Aleksei Rudenko kohtuprotsessi osas, soovime, et Rudenko võimalikult pea saaks Eestisse, koju tagasi pöörduda,» vahendab ERR Uudised Paeti sõnu «Aktuaalsele kaamerale».

Praegu on tegemist esimese astme kohtuotsusega ning Rudenko advokaat on lubanud selle vaidlustada.

Tadžikistani välisministriga oli Paeti sõnul juttu sellest, et kui apellatsioonikohus on oma otsuse teinud, siis pärast seda sõltuvalt otsusest on Tadžikistani välisministeerium avatud ja valmis tegema koostööd.

«Tulenevalt kohtuotsusest, kui vanglakaristus jääb jõusse, siis tuleb võimalikult ruttu sõlmida karistatud isikute üleandmise kokkulepe, et karistuse kandmine oleks võimalik Eestis või kui apellatsioonikohus muudab otsust, võib ka tekkida uus olukord,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles