Maruste: kobareelnõud pole tegelikult lubatavad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Peeter Langovits / Postimees

Põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste Reformierakonnast nentis täna riigikogus sarnaselt opositsiooni esindajatele, et kobareelnõud ei ole tegelikult lubatavad.

«Põhiseaduskomisjon arutas seda situatsoiooni, kas kobarviisil menetlemine on korrektne ja leidsime, et sellist praktikat me ei tohi aktsepteerida,» rääkis Maruste rahvusringhäälingu raadiouudistele.

«Seda tuleb edaspidi vältida, sest see võimaldab igasuguste vigade läbiminekut,» rõhutas ta.

Sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) kinnitas samuti, et on otsustatud, et lahutatakse kobarseadusest sisulised eelnõud.

Rahanduskomisjoni liige Taavi Rõivas Reformierakonnast ütles, et edaspidi võiks asjad teistpidi käia ning eelarvega seotud seadused esitatakse valitsuse poolt eraldi seaduseelnõudena.

Keskerakonna fraktsioonijuht Kadri Simson rõhutas, et Keskerakond toetab vabariigi presidendi seisukohta, et 2011. aastaks peaks riigikogu olema nii küps, et ta õiguspraaki ei tee.

«Kobarseadustena muudatuste tegemine välistab sisulise arutelu konkreetsete seadusemuudatuste üle,» kurtis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles