Riigikogulased: homokampaania jookseb mööda külgi maha

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välimeediakampaania «Erinevus rikastab» plakat.
Välimeediakampaania «Erinevus rikastab» plakat. Foto: Kampaania «Erinevus rikastab»

Kõigi riigikogu fraktsioonide sealsesse sotsiaalkomisjoni kuuluvad esindajad peavad esmaspäeval alanud homofoobia vastast kampaaniat «Erinevus rikastab» tulutuks.

«Ilusate inimeste näopilte on ikka linnaruumis näidatud, mida üllatavat ja uudset siin siis olla saakski?» küsis kampaania plakateid vaadates Reformierakonna fraktsiooni liige Maret Maripuu, vahendab ERR Uudised.

Tema sõnul ilmneb homoseksuaalsuse vastasus kahel juhul - kui tahetakse homopaare hakata nimetama abieludeks ja kui korraldatakse paraade -, kuid plakatiga inimeste arusaamu ja veendumusi ei muuda.

IRLi fraktsiooni kuuluva Margus Tsahkna hinnangul ei ole homofoobia meie ühiskonna kõige suurem probleem, millega kampaaniakorras tegeleda, ning ta ei usu ka, et homofoobe oleks sellise kampaaniaga võimalik kuidagi muuta.

Ka sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof ja keskerakondlane Viktor Vassiljev leidsid, et üksik kampaania ühiskonda ei muuda, näiteks Vassiljevi sõnul kujuneb suhtumine antud küsimusse välja pika aja jooksul, sõltub perekondlikest traditsioonidest, koolikogemustest jne.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles