Arnold Meri tervis võetaksegi uuesti luubi alla

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Meri
Arnold Meri Foto: Raigo Pajula

Pärnu maakohus määras täna, et genotsiidis ja tsiviilelanikuvastases ründes süüdistatavale Arnold Merile tehakse täiendav kohtuarstlik ekspertiis.


Maikuisel kohtuistungil esitatud taotluses palus Meri kaitsja vandeadvokaat Sven Sillar määrata oma kaitsealusele kohtuarstlik ekspertiis kontrollimaks, kas Meri on võimeline osalema kohtuistungitel ja kandma õiguslikku vastutust ning kas kohtuistungite kestvus peaks olema ajaliselt piiratud, teatas Pärnu maakohtu pressiesindaja.

Ka riiklik süüdistaja toetas taotlust ning palus esitada ekspertidele küsimus, kas Meri on võimeline kandma karistust.

Vastuseks neile küsimustele avaldasid eksperdid arvamust, et Meril ei ole tervisliku seisundi tõttu soovitav osaleda füüsilist ja vaimset ülepinget põhjustavates toimingutes, mille hulka kuuluvad ka kohtuistung ja süüdimõistva otsuse korral karistuse kandmine.

Kohus edastas ekspertiisitulemused kaitsjale ja riiklikule süüdistajale.

Kuna ekspertiisi vastus ei andnud otsest vastust kohtu esitatud küsimusele, kas Meri on võimeline osalema kohtuistungitel, pidas riiklik süüdistaja vajalikuks esitada komisjoniekspertiisi teinud ekspertidele täiendav küsimus Meri kohtuprotsessi läbiviimise kohta.

Kohus leidis, et riikliku süüdistaja taotlus on põhjendatud ja määras Arnold Merile täiendava kohtuarstliku komisjoniekspertiisi, mille käigus tuleb ekspertidel vastata järgmisele küsimusele: kas ja millistel tingimustel võib läbi viia Arnold Meri kohtuprotsessi tema tervist kahjustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles