Kaja Kallasel sündis poeg

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas riigikogu avaistungil.
Kaja Kallas riigikogu avaistungil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu liikmel Kaja Kallasel ja Eleringi juhatuse esimehel Taavi Veskimäel sündis teisipäeval poeg. Vaid päev varem oli saadik parlamendis tööl.

Veel esmaspäeval oli ta riigikogus toimunud energiasäästuviktoriinil ja säras seal, teisipäeval aga sai emaks, sõnas erakonna pressiesindaja Toomas Viks. Kaja Kallase emaks saamise tõttu on riigikogu majanduskomisjonil vaja täna valida endale uus esimees. Uueks esimeheks sai Arto Aas.

Värske vanaisa Siim Kallas teatas täna Twitteris «Eesti visiidi kõige olulisem kohtumine toimunud, ema ja laps näevad suurepärased välja!».

«On palju küsitud, kas kavatsen oma kohast riigikogus loobuda või kavatsen imikuga riigikokku ilmuda. Olen kaalunud asjaolusid nii ja naa ning see ei tule kergelt, aga olen otsustanud siiski paar kuud pärast lapsesaamist riigikogu tööst eemal olla. Ma ei loobu oma kohast, vaid peatan liikmelisuse paariks kuuks,» kirjutas Kaja Kallas septembris oma blogis.

«Mõistan, et loon sellega pretsedendi, sest siiani on kõik naised saanud hakkama lapse kõrvalt riigikogu töös osaledes ja lapsehoolduspuhkust pole võtnud. Tunnustan neid naisi, et nad on seda suutnud. Samas, teades ennast ja teades seda, kui palju tuleb komisjoni esimehena tööd teha, siis ei suudaks ma täie rauaga panustada, kui meeles mõlguvad muud mured ning mind vajab üks väike inimene. Poolikult ma oma ülesandeid aga täita ei taha.»

Kallase kinnitusel võidaks ta rahaliselt riigikogu lihtliikmena jätkates ja palka, mitte vanemahüvitist saades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles