Kaja Kallase asemel hakkab majanduskomisjoni juhtima Arto Aas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskomisjoni esimees Arto Aas.
Majanduskomisjoni esimees Arto Aas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kuna riigikogu majanduskomisjoni senine esimees Kaja Kallas taandus oma ametikohalt, siis  valiti komisjoni uueks esimeheks Arto Aas. Kaja Kallasel sündis teisipäeval poeg.

Riigikogu majanduskomisjoni tänasel erakorralistel esimehe ja aseesimehe valimisel valiti aseesimeheks valiti tagasi Urve Palo, teatas riigikogu pressitalitus. Valimine tulenes senise esimehe Kaja Kallase taandumisest oma ametikohalt.

«Eesti majanduskasvu võtmeks on edenemine globaalses väärtusahelas – Eestis loodu peab muutuma oluliselt väärtuslikumaks ja konkurentsivõimelisemaks. Riik saab panustada majanduskasvu atraktiivse ja usaldusväärse keskkonna loomisega. Järgmisel paaril aastal tuleb meil langetada väga strateegilised otsused taristu-, energeetika ja transpordivaldkonnas,» ütles Aas oma tegevuspõhimõtteid selgitades.

Eriti oluliseks peab Aas kaasaegse transporditaristu rajamist – eelkõige Põhjamaade tasemel teedevõrgu loomist, lennuühenduste parandamist ja Rail Baltica raudteeühenduse ehitamist Tallinnast Varssavini. «Rail Balticu projekti õnnestumiseks tuleb väga aktiivselt tööd teha, et ka teiste Baltimaade ja Poola valitsus projekti tõsiselt käsile võtaks. Tähtis on edasi arendada ka Eesti soodsat maksukeskkonda,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles