Mereväelasele pannakse süüks ebaväärikat käitumist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuukri- ja toetuslaev Tasuja
Tuukri- ja toetuslaev Tasuja Foto: Kaitseväe peastaap

Merevägi algatas distsiplinaarjuurdluse tuukri- ja toetuslaeva komandöri vanemleitnant Indrek Vinkeli suhtes, kes Šotimaal oma alusel toimunud vastuvõtul tekitas  väidetavalt joobnuna segaduse.

«Mereväe juhtkond sai läbi Eesti suursaadiku Suurbritannias tagasisidet, et ohvitser ei esindanud Eesti riiki väärikalt Tasuja pardal toimunud NATO miinitõrjegrupi I ülema kaptenleitnant Guy Terryni korraldatud vastuvõtul,» selgitas mereväe teavitusohvitser Kunnar Kukk. Eesti Päevalehe andmetel tekitas laeva komandör  väidetavalt joobnuna segaduse.

Juhtunu järel vabastati ohvitser ametikohustest ja kutsuti tagasi Eestisse.

Merevägi algatas teenistusliku sisejuurdluse, mille tulemused selguvad järgmisel nädalal. Pressiesindaja kinnitusel suhtub merevägi juhtumisse täie tõsidusega.

Tasujat juhib praegu miinilaevade divisjoni ülem kaptenmajor Johan-Elias Seljamaa. Tasuja täidab alates juulist NATO miinitõrjeeskaadri staabilaeva ülesandeid. Laeva pardal toimunud vastuvõtu korraldas miinitõrjegrupi ülem komandör Guy Terryn.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles