Stalnuhhin: Narva vajab 2013. aastaks venekeelset eragümnaasiumi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin
Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Narvas tuleb hiljemalt 1. septembriks 2013 avada vene õppekeelega eragümnaasium, märkis keskerakondlasest riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin.

Stalnuhhin kirjutas oma blogis, et Narva linnavolikogu koalitsioon arutab praegu parandusi koalitsioonilepingusse ning et üks neist on, et Narva linnavõimud peavad kõige lühema aja jooksul avama vene õppekeelega vene eragümnaasiumi, tema sõnul peab igal Narva lapsel olema täiesti vaba õppekeele valimise võimalus, praegu aga puudub vene lastel võimalus õppida oma emakeeles, vahendas ERR Uudised.

«Tuletan meelde, et kunagi, aastat kümme tagasi, oli saavutatud kompromiss, mis seisnes selles, et vene gümnaasiumide eesti õppekeelele ülemineku vältimatuks tingimuseks peavad saama õpikud, mis on mõeldud gümnasistidele, kelle jaoks eesti keel ei ole emakeel. Neid, neid õpikuid pole, neid, nagu selgus, pole üldese, põhimõtteliselt, nende jaoks, kes õpivad alates sellest aastast uue riikliku õppeprogrammi järgi,» kirjutas Stalnuhhin.

Ta lisas, et üleminek pidi toimuma siis, kui vene gümnaasiumide õpetajad on suutelised riigikeeles õpetama, kuid ka see tingimus pole täidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles