Sotsid taotlevad patsientide ühingule 40 000 eurot lisaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof.
Heljo Pikhof. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatide kinnitusel on hädavajalik leida 2012. aasta riigieelarvest lisaraha Eesti patsientide esindusühingule, sest vastasel juhul jäävad paljud abipalujad õigusliku kaitseta.

«Tuleva aasta eelarvekava eraldab patsiente esindavale ühingule kolm korda vähem raha kui tänavu. Kui rahastamine ei suurene, jäävad sadade patsientide huvid kaitsmata,» ütles Heljo Pikhof.

«Patsientide esindusühing teeb väga tänaväärset tööd inimeste nõustamisel, neile juriidilise ja psühholoogilise abi andmisel. Lisaks esindatakse patsiente ka kohtuvaidlustes. Kõik see on ohus,» leidis Pikhof.

Tema sõnul peab ühingu riigipoolne rahastamine jääma uuel aastal 2011. aasta tasemele.

«Olen teinud sotsiaalkomisjonile ettepaneku arutada seda küsimust koos ühingu esindajatega. Loodan väga, et nii tõsisele probleemile leitakse lahendus. Jutt käib 40000 eurost,» lausus Pikhof.

Patsientide esindusühing avastas oktoobri lõpus juhuslikult, et nende rahastus järgmise aasta eelarves on vähenenud 70 protsenti - esialgselt 63 911 eurolt 19 176 eurole. Sotsiaalministeeriumi kinnitusel on ministeerium ka eelnevatel aastatel esindusühingule planeerinud 19 176 eurot aastas, kuid sellele on raha lisanud riigikogu, kes suurendas EPEÜ toetust 63 911 euroni. Lisaks on ühing varasematel aastatel taotlenud konkreetsetele projektidele toetust ka hasartmängumaksu nõukogult.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles