Dagestanis tapeti Vene kindralmajor

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilitsad
Vene miilitsad Foto: Reuters / Scanpix

Dagestani pealinna Mahhatškala haiglas suri täna kuulihaavadesse Vene kindralmajor Valeri Lipinski, teatasid miilitsaorganid.

Kindrali auto pihta avati esmaspäeval Mahhatškalas marutuli, haavata said ka tema abikaasa ja roolis olnud mees.

«Kindral Lipinski suri Mahhatškala haiglas teadvusele tulemata. Arstid võitlesid tema elu pärast kolm tundi, kuid kõik oli asjata,» kirjeldas kohalike korrakaitseorganite pressiesindaja.

«Ka kindrali abikaasa seisund on tõsine,» lisas allikas.

Kindralmajor teenis Põhja-Kaukaasia sõjaväeringkonna staabiülema asetäitja ametikohal.

Tunnistajate sõnul avasid tundmatud relvastatud mehed tule kindrali Niva pihta.

Hiljem selgus, et autoroolis istus kohalik tuntud helilooja Magomed Kasumov, kes sai samuti tulistamises haavata. Meedikute sõnul tehti muusikule aga edukalt operatsioon ja mees saadeti juba palatisse.

«Meie andmetel veetis Lipinski Dagestanis oma puhkust koos Kasumoviga, kellega oli sõbrunenud oma teenistuse ajal vabariigis,» lisas allikas.

Julgeolekutöötajate kinnitusel töötab sündmuskohal operatiivgrupp ja kindrali tapmise uurimiseks on algatatud juurdlus. Käivitatud on operatsioon mõrvarite tabamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles