Aasta liberaal on Anvar Samost

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Peeter Langovits

Tänasel liberalismi päeva tähistamisele pühendatud Liberalismi Akadeemia seminaril kuulutati tänavuseks aasta liberaaliks ajakirjanik Anvar Samost.

«Aasta Liberaali tiitel läheb inimesele, kes on välja paistnud vaba mõtte, ausa kriitika ja populismi vastasuse eest. Liberaalidena hindame kõrgelt vaba mõtet, ka neid, kes ei mõtle alati nagu meie ja vabalt kritiseerivad ka meid,» ütles tiitli võitja välja kuulutanud Reformierakonna auesimees, Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas.

«Anvar Samost on vaba mõtte levitaja, mees, kes mõistab, et keerulisi küsimusi ei lahendata plakatitega ning kes valmistab oma kriitika ka alati ette. Just seepärast on Liberalismi Akadeemial hea meel kuulutada Anvar Samost aasta liberaaliks 2011. Olen ka isiklikult selle otsuse üle väga rõõmus ja ma hindan Anvar Samostit kui ajakirjanikku väga kõrgelt,» lausus Kallas.

Teisteks aasta liberaali tiitli kandidaatideks valis Liberalismi Akadeemia nõukogu president Toomas Hendrik Ilvese, kes on silma paistnud kodanikuühiskonna ja õigusriigi vankumatu kaitsmisega; poliitikauuringute keskuse Praxis aruka analüüsi eest ning Garage48 ettevõtlikkuse praktilise edendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles