Välismaal on vangis vähemalt 136 Eesti kodanikku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ametlikel andmetel on välisriikides vangis või viibib kriminaaluurimise tõttu vahi all vähemalt 136 Eesti kodanikku.

Välisministeeriumi andmetel on Hispaanias vangis 40, Suurbritannias 30, Peruus 14, Venezuelas 10, Ecuadoris kaheksa, Norras 10, Türgis neli, Jaapanis kolm, Argentinas ja Colombias kaks ning Gambias ja Tadžikistanis üks inimene, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Välisministeeriumil on andmed ainult nende 125 inimese kohta, kes on ise pöördunud abi saamiseks välisministeeriumi, Eesti välisesinduste või aukonsulite poole, ütles ministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

Teadaolevalt istuvad kümned ja kümned Eesti kodanikud vangis Soomes, Rootsis, Saksamaal ja ka mujal, kuid ametlikud andmed nende hulga kohta puuduvad.

«Justiitsministeerium saab anda andmed Vene Föderatsiooni poolt kahepoolse õigusabilepingu alusel teada antud Eesti kodanike süüdimõistmise kohta,» ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv, lisades, et Vene võimud teatasid eelmisel aastal seitsme Eesti kodaniku süüdimõistmisest ja tänavu on tulnud sealt neli teadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles