Anvar Samostist saab Postimehe vastutav peatoimetaja ja juhatuse esimees

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Peeter Langovits/Postimees

Alates homsest asub Postimehe juhatuse esimehe ja vastutava peatoimetaja ametikohal tööle Anvar Samost.

Merit Kopli jätkab Postimehe peatoimetajana ja Erik Roose peadirektorina. Postimehe nõukogu esimees Mart Kadastik selgitas, et uus juhtimisstruktuur võimaldab kõiki ressursse paremini ühendada ja arendada tooteid erinevatel platvormidel.

«Postimees on keerukas organisatsioon,» ütles Kadastik. «Postimehel on nii paber- kui internetiväljaanded, nii eesti kui vene keeles. Uus juhiroll loob võimaluse näha Eesti suurimat meediaettevõtet tervikuna nii täna kui tuleviku meedia kontekstis.»

Kadastik märkis, et paljud Põhjamaade meediaettevõtted on üle läinud väljaandja-mudelile, mille järgi üks juht vastutab nii väljaannete sisu kui majandustegevuse eest. Ka on mitme peatoimetaja (neist üks vastutav) töötamine suuremates väljaannetes tavaline.

«Toimetuse sõltumatus ei kahane,» kinnitas Kadastik. «Vastupidi, toimetuse mõju ettevõttele kasvab. Et Postimehe prioriteediks on teha head ajakirjandust, seda peaks näitama ka Anvar Samosti asumine Postimehe etteotsa. Samost on kogenud ettevõttejuht, kuid ühtaegu väga nõudlik ajakirjanik.»

Anvar Samost on õppinud Tartu Ülikoolis ajakirjandust. 1992. aastal töötas ta Postimehes, 1993-1995 Hommikulehes, 1995-2011 BNSis, millest kuus aastat juhatuse esimehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles