Eesti pensionärid on euroliidu ühed õnnetumad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Rootsi pensionifondi AMF uurimuse kohaselt elavad Euroopa Liidu õnnetuimad pensionärid Leedus, kuid neile järgnevad Eestis vanaduspõlve veetvad inimesed.


Kõige õnnelikumad seeniorid elavad uuringu kohaselt Rootsis. Muretu ja väärikas vanaduspõlv on ka austerlastel, sakslastel ja hispaanlastel, vahendas YLE.

Trööstitu eluloojang on Eesti ja Leedu kõrval aga Kreeka, Läti, Slovakkia ja Ungari eakatel. Põhjanaabrid soomlased hoiavad edetabelis 13. kohta, edestades sellega Ühendkuningriigi ja Iirimaa eakaaslasi.

AMF tugines Euroopa Liidu statistikaameti Eurostati kogutud andmetele, kuid uuring ei hõlmanud Luksemburgi, Rumeenia, Bulgaaria ja Malta pensionäre, kirjutas YLE.

Uuringus võrreldi 23 Euroopa Liidu liikmesriigi pensionäride elukvaliteeti kümne mõõdiku alusel. Muuhulgas arvestati ka tervislikku seisundit, õnnelikkust, oodatavat eluiga, sissetulekuid, tarbimisharjumusi ja vaesusriski.

Rootsi pensionäride tulemused osutusid parimaiks koguni kõigis kategooriates. AMFi analüütiku Anna Aller Strandi sõnul on kümnest Rootsi pensionärist koguni üheksa arvamusel, et nad on õnnelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles