Laevajäneste kojusaatmine takerdus bürokraatiasse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tansaania lipp.
Tansaania lipp. Foto: Panther Media/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigist Tallinnasse saabunud mootorlaevalt avastati kaks laevajänest Tansaaniast, kuid nende koju saatmine takerdus EL-i direktiivi taha.

Praegu on Libeeria lipu all seilav kaubalaev Cape Belle Tallinna Laevaremonditehases kuivdokis ning selle meeskonnas on saanud sisuliselt vangivalvurid, kuna neil tuleb valvata kahte laeval avastatud Tansaania kodanikku, kirjutab ERR uudised.

Laeva kindlustaja kinnitab, et ta on valmis finantseerima ja korraldama kogu tagasisaatmise protseduuri ehk Eesti ametivõimude valikul tuleksid saatjad laevajänestele Tallinna Lennujaama vastu või läheksid Eesti saatjad nendega Frankfurdi kaudu Tansaaniasse.

Tansaania Stockholmi saatkond väljastas laevajänestele ajutise reisidokumendi, kuid sellegipoolest ei saa noormehi kodumaale saata, sest EL-i direktiiviga on antud tabel reisidokumentidest, kuhu võib lüüa viisa, ning selles tabelis Tansaania ajutist reisidokumenti pole.

Esindaja sõnul on fortmaaljuriidiliselt võimalik noormehed koju saata kui tahtmist oleks, aga ametnikud seda lihtsalt ei soovi, sest saatmisega kaasnevad omad riskid, aga kui laev 20. novembril lahkus, siis «ujub koos laevaga minema ka probleem».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles