Politsei: noormees sooritas enesetapu kainestusmajas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lääne prefektuuri teatel ei sooritanud noormees Pärnus enesetappu mitte arestimajas, nagu varem on meedias kirjutatud, vaid kainestusmajas.

Noormees oli toimetatud kainenemisele ja paigutatud kainestuskambrisse, mitte arestimajja ja enesetapu sooritas ta seega kainestuskambris, mitte tavamõistes arestimajas, teatab Lääne prefektuur.

Politsei teatel kasutati hukkunud noormehe puhul käeraudu vaid politseiasutusse toimetamisel.

«Autost väljumisel võeti käerauad ära ja kainenemise ajal neid enam ei kasutatud, sest selleks puudus vajadus,» kinnitab politsei esindaja.

Juhtunu avastamisel püüdis üks kainestusmaja töötaja noormeest elustada ja teine kutsus kiirabi. Meest elustasid nii kainestusmaja kui ka kiirabi töötajad, kuid see ei õnnestunud.

Kuidas õnnetu juhtum politseimaja kainestuskambris aset leida sai, selgub politsei kinnitusel distsiplinaarmenetluse tulemusel ning  lisainfot selle kohta menetluse objektiivsuse huvides ei väljasta. 

Politsei kinnitusel ei ole neil kavas meedia vahendusel inimesi teavitada, mida ja kuidas noormees kasutas, et elust lahkuda.

«Kurb, et sel teemal on keegi pidanud vajalikuks oma oletusi avalikkusele jagada ja toimunust ebaõige pildi loonud,» seisab politsei pöördumises.

Ametivõimude kinnitusel lasub lähedaste teavitamise kohustus politseil, kes vajadusel kasutab vastavate erioskustega koostööpartnerite abi.

«Kõnealuse juhtumi puhul palusime kaplani abi kurva sõnumi edastamisel, tema oli ka lähedastele toeks ja hingeabi osutamas,» selgitas politsei esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles