Eesti annab Peterburi Jaani kirikule 3,1 miljonit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste kunagise vaimujõu sümbol Jaani kirik Peterburi Dekabristide tänaval.
Eestlaste kunagise vaimujõu sümbol Jaani kirik Peterburi Dekabristide tänaval. Foto: Kai Kalamees.

Eesti riik toetab Peterburis asuva Jaani kiriku fassaaditööde tegemist 3,1 miljoni krooniga, sest muidu võib eesti kogudus kirikust ilma jääda.

Raha Peterburis asuva Jaani kiriku remondiks tuleb kultuuriministeeriumi eelarves olemasolevatest vahenditest, teatas valituse kommunikatsioonibüroo.

Valitsuse liikmed tõdesid, et lähiaastatel riigieelarve pingelist olukorda arvestades ei ole suuremahuliste kohustuste võtmine lähemaks kolmeks aastaks võimalik.

Samas on vajalik teha kiireloomuline rahastamisotsus, sest kui ehitustöid kiriku renoveerimiseks lähiajal ei alustata, võib Eesti evangeelne luteri Jaani kogudus Peterburis kaotada õiguse hoone kasutamiseks ning hoone läheks Peterburi linna valdusesse.

Eelmise aasta alguses sõlmiti 170 miljoni krooni ulatuses Peterburis Jaani kiriku hoone renoveerimiseks ja haldamiseks 99 aastaks leping OÜga Estconde-E, kes pakutud tööst loobus. Uue hanke võitis Facio Ehituse AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles