Suur osa riigiameteid sel aastal jõulupreemiaid ei maksa

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupreemia
Jõulupreemia Foto: Peeter Kümmel/ Sakala.

Paljud riigiametid ei maksa tänavuse aasta lõpus töötajatele preemiat ega tulemuspalka, põhjendades seda raske majandusliku olukorraga, mitmed ametid on loobunud jõulupreemiate maksmisest juba aastaid tagasi.


Postimehe küsimustele vastanud riigiametitest ei maksta jõulupreemiat mitte üheski, küll saavad osa ametite töötajad tulemuspalka.

Jõulupreemiat ega tulemuspalka ei saa tervishoiuameti, statistikaameti, kaitsepolitseiameti, kodakondsus- ja migratsiooniameti, PRIA ja veeteede ameti töötajad.

Riigihangete ametis maksti tulemuspalka 13 ametnikule ühe kuupalga ulatuses.

Tööturuameti töötajad saavad tulemuspalka kord kvartalis kuni 30 protsenti palgamäärast.

Maanteeametis on sel aastal vastavalt töötulemustele makstud teenistujate tulemustasu kuni ühe kuupalga ulatuses. Tulemustasu suurus sõltus teenistuja individuaalsest panusest asutuse eesmärkide saavutamisel ja tööülesannete täitmisel.

Kaitseressursside ametis makstakse tulemustasu kaks korda aastas, arvestades iga töötaja konkreetset tööpanust. 2008. aastal oli tulemustasu suuruseks 0 kuni 15 000 krooni.

Politseiamet ja päästeamet jõulupreemiat ei maksa, küll saavad mõlema ameti töötajad kaks korda aastas vastavalt tööpanusele tulemustasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles