Päästeõppusel mängiti läbi plahvatus parvlaeval Hiiumaa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaeva vööriosa.
Parvlaeva vööriosa. Foto: Mihkel Maripuu

Täna ennelõunal peeti parvlaeval Hiiumaa Lääne-Eesti päästekeskuse ja Saaremaa Laevakompanii koostöös päästeõppus «Väinameri 2011».

Õppuse legendi kohaselt toimus Rohuküla sadamas seisnud parvlaev Hiiumaa vööri trasteri ruumis plahvatus, mille tagajärjel sai kannatada kuus inimest, teatas laevafirma pressiesindaja.

Tulekahjust teavitati kohaselt häirekeskust. Sündmuskohale jõudnud avariirühm alustas päästetöödega ning koostöös laeva avariirühmaga viidi läbi päästetööd ja evakuatsioon. Kaldal andis kannatanutele abi kiirabi, kannatanuid mängisid laevapere liikmed, samuti kasutati topiseid.

Õppuse eesmärk oli harjutada Lääne-Eesti päästekeskuse ning Saaremaa Laevakompanii vahelist päästekoostööd uutel parvlaevadel, samuti treenida laevaperet päästeolukorras käituma.

«Reisijate ohutus on meie jaoks esmase tähtsusega. Regulaarsete õppustega püüame tagada oma laevaperede täieliku valmisoleku võimalikus kriisiolukorras,» lausus Saaremaa Laevakompanii ohutusjuht Tiit Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles