Sotsiaalkindlustusametis saab preemiat vaatamata segadusele

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkindlustusamet
Sotsiaalkindlustusamet Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaalkindlustusamet maksis sarnaselt eelmiste aastatega töötajatele ühekordset preemiat 30 protsenti ühe kuu palgast, hoolimata segadustest puudega inimeste toetuste määramisel.


«Vaatamata sellele, et meil esines IT-alaseid tõrkeid puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse rakendamisel, on asutuse töötajad andnud oma parima, et raskustest kiiremini üle saada,» selgitas
sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juht Elve Tonts
ja lisas, et aasta jooksul on määratud ja makstud pensione, toetusi ja hüvitisi 780 000 inimesele kokku 22 miljardit krooni.

Tonts märkis, et lisaks eeltoodule on osutatud ohvriabi- ja rehabilitatsiooniteenust, rakendatud elatisabi seadust, osaliselt kustutatud õppelaene ja tegeletud psüühiliste erivajadustega inimeste hoolekandega.

Preemiat ei makstud kõigile võrdselt, vaid vastavalt igaühe panusele ja teenistuja vahetu juhi põhjendatud ettepanekule, selgitas Tonts.

Tontsi sõnul hoiti premeerimiseks kulutatud raha kokku terve aasta jooksul, nt vähendati välislähetusi ja -koolitusi, raha kogunes ka haiguspäevade ning ajutiselt vakantsete kohtade arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles